ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Δραστηριότητες
12 Ιουνίου 2017 – Εκδήλωση της Κ.Ε. του ΚΚΕ για τα δέκα χρόνια από την ίδρυση του Επιμορφωτικού Κέντρου «Χαρίλαος Φλωράκης» Εκτύπωση

Εκδήλωση για τη σημασία και το ρόλο του Επιμορφωτικού Κέντρου Βιβλιοθήκη - Αρχείο «Χαρίλαος Φλωράκης» διοργάνωσε η ΚΕ του ΚΚΕ με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από την ίδρυση του Κέντρου.

Στο χώρο λειτούργησε επίσης και έκθεση αφιερωμένη στην εκδοτική δραστηριότητα του Κόμματος από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα.

Παρευρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα της, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Στην εκδήλωση μίλησε η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ καθώς και ο Νίκος Παπαγεωργάκης υπεύθυνος του Επιμορφωτικού Κέντρου. Επίσης, παρεμβάσεις έκαναν οι ερευνητές Θεοχάρης Ραζάκος και Φιλιώ Τόλια που έχουν αξιοποιήσει αρχειακό υλικό του Κέντρου.

Από πολύ νωρίς κόσμος συνέρρεε στο σπίτι του Χαρίλαου Φλωράκη, περιηγούνταν στο χώρο, έβλεπε με συγκίνηση προσωπικά αντικείμενα και το γραφείο του, παρακολουθούσε την ξενάγηση στην έκθεση. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διακινήθηκε ενημερωτικό φυλλάδιο που εξηγούσε το ρόλο του Κέντρου, τις συλλογές που διαθέτει αλλά και με τι υλικά εμπλουτίστηκαν πρόσφατα οι συλλογές αυτές.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα...
 
2-3/12/2013 Εκτύπωση

Παρουσίαση του βιβλίου της Ιδεολογικής Επιτροπής της Κ.Ε. του ΚΚΕ

Ιδεολογικά ζητήματα στο Πρόγραμμα του ΚΚΕ”

στο Επιμορφωτικό Κέντρο “Χαρίλαος Φλωράκης”

  • Μεγάλη συμμετοχή σημείωσε τη Δευτέρα 2/12/2013 η παρουσίαση του βιβλίου «Θεωρητικά ζητήματα στο Πρόγραμμα του ΚΚΕ», που διοργάνωσε η ΚΟΒ του ΚΚΕ των Υπαλλήλων Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς στην Αττική. Η παρουσίαση που έκανε ο Σπύρος Μπότσης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής στάθηκε αφορμή για να αναπτυχθεί ένας πλούσιος διάλογος γύρο από την κατάσταση της εργατικής τάξης, την ιστορική της αποστολή και τα καθήκοντα του Κόμματος.

  • Τα ζητήματα της αστικής και οπορτουνιστικής προπαγάνδας γύρω από το Πρόγραμμα του ΚΚΕ και τα περί “απομόνωσης” του Κόμματος κυριάρχησαν στο διάλογο που αναπτύχθηκε μετά την παρουσίαση που έκανε το μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Ξεκαλάκης στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΟΒ ΚΝΕ των σχολών Υγείας ΑΕΙ Αθήνας, στις 3/12/2013.

Και στις δύο εκδηλώσεις προηγήθηκε περιήγηση και παρουσίαση της δράσης του ΕΚΧΦ.

 
27/10/2013 Εκτύπωση

Επίσκεψη - ξενάγηση στο Επιμορφωτικό Κέντρο «Χαρίλαος Φλωράκης»

Η Νομαρχιακή Οργάνωση του Βόρειου Τομέα Αττικής της ΚΝΕ διοργάνωσε την Κυριακή 27/10/2013, εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου με θέμα «Η πάλη του ελληνικού λαού απέναντι στη φασιστική κατοχή».
Η εκδήλωση έγινε στο Επιμορφωτικό Κέντρο «Χαρίλαος Φλωράκης», όπου έγινε καλωσόρισμα και ξενάγηση στο χώρο. Ακολούθησε προβολή του βίντεο της ΚΝΕ για την 28η Οκτώβρη και πλούσια συζήτηση.
Μαθητές πήραν το λόγο, μετέφεραν πείρα για τις σχολικές γιορτές και όσα ακούστηκαν σε αυτές ενώ συζητήθηκαν και ιδεολογήματα που προβάλλονται μέσα στα σχολεία, ιδιαίτερα από τους καθηγητές, όπως η «καταδίκη της βίας από όπου κι αν προέρχεται», το «έξω τα κόμματα από τα σχολεία», σε μία προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών υπευθύνων για την κατάσταση που βιώνουν η εργατική τάξη και τα παιδιά της.
 
22/2/2008 Εκτύπωση
Στα πλαίσια δεκαημέρου εκδηλώσεων της Τομεακής Οργάνωσης ΒΑ Συνοικιών Αθήνας της ΚΝΕ το Επιμορφωτικό Κέντρο Βιβλιοθήκη – Αρχείο “ Χαρίλαος Φλωράκης” φιλοξένησε εκδήλωση αφιερωμένη στην ΕΠΟΝ με ομιλητή τον Επίτιμο Γενικό Γραμματέα της ΠΕΑΕΑ Φοίβο Τσέκερη.
 
16/1/2008 Εκτύπωση
Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Μαυρίκου “Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα (1918-1948) – Δύο γραμμές σε διαρκή αντιπαράθεση” το Επιμορφωτικό Κέντρο Βιβλιοθήκη – Αρχείο “Χαρίλαος Φλωράκης” διοργάνωσε συζήτηση για την ιστορία αλλά και την επικαιρότητα των συνδικαλιστικών αγώνων της εργατικής τάξης στην Ελλάδα, με ομιλητές τους Γιώργο Σκιαδιώτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και τον Τάκη Μαυρουδόγλου, βετεράνο του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.
 
Περισσότερα Άρθρα...
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 2